AFADIS BAIX MONTSENY

ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES AMB DISCAPACITAT

Presentació

Som una Associació de Famílies amb Discapacitat sense ànim de lucre I de recent creació, situada al Baix Montseny. Esta formada per pares, mares, familiars i voluntaris amb l’objectiu de millorar la vida social d’aquestes persones i poder-los oferir una oportunitat d’oci.

Afadis, sorgeix de la necessitat de crear un punt d’unió i recolzament per aquestes famílies, així com un lloc per oferir als nens, nenes, nois i noies amb diferents discapacitats per poder fer esbarjo i tot un ventall d’activitats a les quals, actualment, no hi poden accedir per falta de entitats amb aquesta fi a la zona.

 • Crear diversos tallers didàctics i lúdics.
 • Treballar la relació emotiva entre els nens i nenes de l’associació.
 • Fomentar l’esport com a eina de superació personal.
 • Millora de l’autoestima.
 • Realització de sortides d’oci.

Afadis vol arribar a totes aquelles famílies amb discapacitat i facilitar-los un punt de trobada, és a dir, crear el primer casal per aquest jovent, amb la finalitat de millorar el seu benestar social des de una perspectiva lúdica extraescolar, i on puguin gaudir d’activitats de lleure, sempre amb supervisió, i poder compartir temps amb companys en la mateixa situació.

El projecte va adreçat a nens, nenes, nois i noies amb diferents tipus i graus de discapacitat, residents a tot el Vallès Oriental.

Actualment comptem amb una participació de 30 famílies associades amb nens amb bastant autonomia, i d’altres amb mobilitat reduïda que requereixen d’una atenció especial i continua i per tant, amb molta dependència.

En general, ens adrecem a totes aquelles famílies que es trobin en aquesta situació de carència de recursos lúdics per als seus fills i filles amb discapacitat.

Comptem amb la participació voluntària dels propis familiars i persones sensibilitzades amb ganes de participar en el desenvolupament dels objectius de l’associació. La nostra junta directiva també està constituïda per pares i mares dels nens i nenes associats i són els promotors i fundadors del projecte Afadis.

El nostre finançament es basa en unes quotes mensuals que hauran d’abonar els associats que vulguin gaudir del nostre servei, amb la finalitat de poder obtenir recursos materials per a realitzar les diverses activitats fixades. La nostra prioritat es contar amb subvencions i donacions, tant econòmiques com materials, per part d’entitats privades o bé, de la pròpia administració pública local, autonòmica o estatal per tal de portar a terme les nostres tasques d’una manera òptima i satisfactòria.

Actualment disposem d’un local per a desenvolupar el projecte, cedit  per l’Ajuntament de Santa María de Palautordera, és el centre SOL SOLET Passeig Dr. Barri, 2 1ª Pl Barri El Temple,  adaptada a les  necessitats dels usuaris, sense barreres arquitectòniques i amb serveis i atencions a la mida dels nostres nens/nenes i característiques de l’Associació. Sí bé, continuem en pro de millorar-lo o d’aconseguir un de definitiu i poder mantindre’l amb els nostres propis recursos.

2 Comments

 1. Bon dia,
  M´agradarïa moltíssim contactar amb vosaltres. Ho he iniciat els passos per crear una associació amb els mateixos objectius. La idea principal és que els nens-adolescents discapacitats puguin gaudir de cada moment a la vida i tenir tot el recolzament possible per a evitar l´exclusió social; també donant suport a les families (psicològic; i econòmic). La meva idea va més enllà … podeu contactar via mail. Tinc una nena amb TEA diagnosticada als 22 mesos; ara en té 6 anys i 8 mesos. La realitat ha estat una altre, però estem treballant amb molta estimulació i ens està funcionant. Poc a poc va fent progressos que poden fer molt millor el seu futur. Entre tots fent pinya podem arribar a moltes families i ajudar a que el present i futur de tots nosaltres sigui més favorable. Una abraçada.
  Paula.

 2. Som un grup de pares del Col-legi Escolàpies de Sabadell, i ens posem en contacte amb vosaltres per participar i colaborar. Som el Grup Tramuntana, cantem Havaneres i cançons populars catalanes, estem a la vostra disposició per quan celebre-u alguna festa, i gaudir una estona amb tots vosaltres. Dolors.

Comments are closed.